Blindr Blog
sk cz en
Ako sa dostať cez toxický vzťah? Prečítajte si naše tipy!
22/03/2023 - 14:14

Zažili ste toxický vzťah a rozmýšľate, ako čo najrýchlejšie prekonať zlomené srdce? Prečítajte si naše tipy.

Na začiatku vzťahu si každý z nás myslí, že láska bude trvať večne. Niekedy sa pošťastí a párik má skvelú šancu získať koniec ako z romantického filmu. Inokedy je však nutné sa rozísť a ísť hľadať ďalej. Špeciálne vtedy, ak ste boli dlho väzňom v toxickom vzťahu.

A ako sa cez toxický vzťah dostať? Prečítajte si naše tipy, ktoré vám okamžite pomôžu.

Dajte si čas na smútok: Je normálne, že sa po skončení vzťahu cítime smutní, nahnevaní a zmätení. Dovoľte si tieto emócie prežiť a dajte si čas na ich spracovanie. Dajte si napríklad voľno z práce alebo od spoločenských aktivít, aby ste sa mohli sústrediť na seba.

 

Prerušte kontakty s bývalým partnerom: Pokus o kontakt s bývalým partnerom môže byť naozaj lákavý, ale je dôležité nechať vzťah odísť a ísť ďalej. Znamená to aj to, že ho nebudete sledovať na sociálnych sieťach alebo sa úplne vyhnete kontaktu.

 

Zamerajte sa na starostlivosť o seba: Starostlivosť o seba je pre uzdravenie po vzťahu nevyhnutná. Venujte sa aktivitám, ktoré vás bavia, cvičte, meditujte, nájdite si nový koníček alebo si zmeňte farbu vlasov či urobte rozhodnutie, na ktoré ste sa už dlho odhodlávali.

 

Obklopte sa pozitívnymi ľuďmi: Obklopte sa pozitívnymi a podporujúcimi ľuďmi, ktorí vám pomôžu zlepšiť náladu a dodajú vám odvahu, ktorú potrebujete na to, aby ste sa pohli vpred.

 

Učte sa zo vzťahu: Urobte si čas na premýšľanie o vzťahu a o tom, čo sa z neho môžete naučiť. Čo sa vám na vzťahu páčilo a čo nie? Čo ste sa naučili o sebe a o tom, čo chcete vo vzťahu?

 

Neobviňujte sa: Je ľahké spadnúť do pasce sebaobviňovania. Je však dôležité uvedomiť si, že vzťahy sú zložité a zahŕňajú dvoch ľudí. Zamerajte sa na prevzatie zodpovednosti za svoje činy, ale vyhnite sa obviňovaniu seba samého za celý vzťah.

 

Stanovte si hranice pre budúce vzťahy: Vezmite si ponaučenie z minulého vzťahu a použite ho na stanovenie hraníc pre budúce vzťahy. Určte si medze pre komunikáciu, spoločne strávený čas alebo to, čo budete a nebudete vo vzťahu tolerovať.

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.