Blindr Blog
sk cz en
Čo je dôležitejšie než sex?
21/01/2018 - 18:33

Otázka, ktorú by si mali položiť aj vášnivé dvojice. Sexuálny súzvuk je nesporne základnou premisou správne fungujúceho zdravého partnerstva.

1.     Raňajky do postele nie sú len filmový trik
Romantické filmy sú obvykle čistou paródiou skutočnosti. S realitou nemajú nič spoločné, no netreba im uprieť recept na dokonalé ráno. Raňajky do postele sú podľa vedcov, ktorí sa zameriavajú na vytváranie pozitívnej klímy vo vzťahu, skutočným pokladom. Nie je to len romantické gesto, pri ktorom sa nám rozbúcha srdce. Je akýmsi tmelom vzťahu a prejavom nesmiernej náklonnosti. Čo je na tom tak príťažlivé? Spontánna starostlivosť.

 

2.      Starajte sa o seba
Vzťahy uzatvárame kvôli pravidelným a kvalitným sexuálnym radovánkam, ale silným pilierom vzťahu je aj vzájomná starostlivosť. Doktorka Jacqui Gabb upozorňuje, že spontánna starostlivosť vytvára zo vzťahu harmonické spolunažívanie. Je podľa nej veľký rozdiel, ak urobíme veľké veci na želanie partnera, alebo aj maličkosti iba tak samy od seba. Maličkosti majú vtedy omnoho väčšiu váhu. Stačí to vyskúšať. Paradoxom je, že spontánnou starostlivosťou a pozornosťou k sebe navzájom sa vylepší aj spolunažívanie v sexuálnej oblasti. Naopak to však nefunguje a sex okrem vášne a orgazmu samotný pocit šťastia zo spoločného života výrazne nezlepšuje.

 

3.      Činy sú hlasnejšia ako slová
Najmä ženy si potrpia na vyznania lásky. Muži zasa namiesto slov majú radšej činy. Spravia poličku a milujú, keď ich oceníte akoby práve vynašli liek na rakovinu. Tým, že ho dáte na osobný piedestál, docielite jeho aktivitu a on to berie ako zadosťučinenie lásky. Zároveň bude omnoho otvorenejší spontánne vám vyznávať lásku, pretože ako hovorí Jacqui Gabb, skutky vo vzťahu majú omnoho väčšiu váhu než to, že si budete navzájom verklikovať, ako sa milujete.

 

4.      Kreativita praje láske
Ďakovanie, milé úsmevy, spontánne prejavy potešenia svojej polovičky. Toto sú gestá vytvárajúce spokojnosť so vzťahom a pre vzťah sú niekedy dôležitejšie ako samotné sexuálne hry. Nikdy nerezignujte na kreativitu vo vzťahu a na to, ako potešíte partnera. Samozrejme, ak sa všetko snúbi aj s kreativitou v posteli, máte plný počet bodov za harmonický vzťah.

 

Zdroj: www.truedatelovers.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.