Blindr Blog
sk cz en
Vzťahy a očakávania
08/12/2017 - 18:15

Každý z nás si od vzťahu niečo sľubuje. Niekedy je to však viac fantázia než realita.

Treba si však uvedomiť, že ak sa partner nespráva podľa našich očakávaní, neznamená to, že nás nemá rád. Keď my sami nevieme posúdiť, čo je pre nás dôležité, ako to môže vedieť iný človek? Na toto vo vzťahoch zabúdame.

Ako túto priepasť prekonať? Nachádza sa jednoducho v nás, alebo je cestou sebapoznávania možné ju odstrániť? Jedným zo základných princípov je učiť sa s láskou hovoriť svojmu partnerovi o svojich potrebách. Keď používame slovné spojenie „s láskou“, rozprávame o prístupe bez výčitiek. Svoje očakávania formulujeme konkrétne a namiesto obviňovania využívame osobný prístup, vychádzajúci odo mňa samého.

Napríklad, ak túžim po objatí, nezačnem hneď mužovi vyčítať, že o mňa stráca záujem, nevšíma si ma, nechce ma pritúliť, ale radšej mu úprimne poviem, že potrebujem v tejto chvíli jeho objatie. Pokiaľ je prejav oslobodený od výčitiek a prvotného obviňovania, je druhá polovička omnoho náchylnejšia vyhovieť prianiam svojho partnera.

Komunikácia sa stáva otvorenejšou, úprimnejšou a k hádke, ktorá visí vo vzduchu pri osočovaní a výčitkách, nemusí vôbec dôjsť. Vedieť si vypýtať, čo potrebujem a cítim, prináša obom vo vzťahu osoh a harmóniu.

 

Zdroj: www.psychcentral.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.