Blindr Blog
sk cz en
Počúvajte priateľov!

Nie je riešenie zavrieť za priateľmi dvere, keď vám brnkajú na citlivú strunu. Naopak. Všímajte si, ktoré struny máte citlivé.

Samozrejme, nie je to v poriadku, keď hocikto brnkne na vašu citlivú strunu, s tým, že vie, ako vám ublíži. Nie je v poriadku ani dávať rady druhým, keď sami si poradiť neviete. Najlepší priateľ je ten, kto je oporou. Vypočuje si príbeh a podá nestranný názor. Aj vy sa o to snažte – minimálne nerobiť druhým to, čo nechcete, aby druhí robili vám. Cibrite si tieto vlastnosti, chcite byť najlepšou priateľkou, človekom, ktorého budú druhí s radosťou vyhľadávať.

A keď máte nejaký problém vy a priatelia to s vami myslia dobre, počúvnite ich. Najlepšie je mať pohľad z troch strán. „Nemohla som sa rozísť s frajerom a všetkým priateľom som s tým už dobre pila krv. Oni mali od toho problému odstup, vedeli, že je tam jediné možné riešenie – rozchod. No ja som si ich odporúčania vysvetľovala ako závisť, taká som bola hlúpa,“ hovorí 23-ročná Kristína. Zdúvala sa, vybuchovala, rozchádzala sa s priateľom a znovu schádzala…

„Mala som ich počúvnuť už oveľa skôr,“ zhodnotila. Hrozilo jej, že pre svoju prchkú povahu o všetkých príde. „Ja už som akoby dopredu vedela, čo mi kto napíše a keď brnkli na citlivú strunu, bola som veľmi drzá, urážala som ich, oni strácali trpezlivosť,“ povedala ďalej. Zmenilo sa to až potom, keď ju dve kamarátky vzali spolu na kávu a dali jej poriadne „kvapky“. O tom, ako sa rýpe v problémoch, ako si ich hľadá, akoby ich nebolo dosť a podobne.

Najskôr mala tendenciu uraziť sa, čo sa aj stalo. Keď však prišla domov, všetko si znova zrekapitulovala a uznala, že mali pravdu. „Človek sa skutočne mení,“ myslí si žena, ktorá sa pred očami priateľov menila. „Nechcela som o nich prísť, boli sme taká partia, za každú srandu. A tým, že som ich počúvla, všetko sa začalo meniť k lepšiemu.“

 

Zdroj: www.rd.com

IZVEDI KAJ SE SKRIVA POD MASKO...
Kot pravijo, knjige ne smeš soditi po platnicah. Razkrij tisto, kar res šteje. Razkrij osebnost! Spoznaj ljudi, prijatelje in ljubezen, še predno se vidita. Blindr je družabno in zmenkarsko omrežje z edinstveno priložnostjo srečanja preko zmenka na slepo.
Želim preizkusiti
Priporočamo
Komentarji
Priporočamo

Ta spletna stran uporablja piškotki in druge sledilne tehnologije za razlikovanje med napravami, prilagajanje storitev, analitične in statistične namene ter prilagajanje vsebine in prikazovanja oglasov. Nekaj informacije lahko uporabimo tudi za socialne medije, oglaševalske in analitične partnerje. Če boš še naprej uporabljal/a spletno stran, predvidevamo, da ustreza tvojim trenutnim nastavitvam. Nastavitve lahko kadar koli spremeniš v svojem brskalniku, kar pa lahko znatno zmanjša funkcionalnost naše spletne strani.