Blindr Blog
sk cz en
Žijete so žiarlivkou? Podľa týchto znakov zistíte, že je vaša frajerka hysterka!

Žijete so žiarlivou frajerkou? Na základe týchto znakov sa okamžite otestujete!

Správna dávka zdravej žiarlivosti je normálna v každom vzťah. Keď sa však stáva nezvládnuteľnou, môže váš vzťah a osobný život značne ovplyvniť.

A ako poznáte extrémnu žiarlivku? Nasledujúce znaky sú jasným znamením toho, že by ste sa mali mať na pozore.

Neustále kontroluje vašu komunikáciu

Ak vaša partnerka neustále sleduje vaše telefóny, správy a sociálne médiá, prípadne sa často pýta na vaše kontakty je to jasným znakom nadmerného podozrievania a žiarlivosti. Dôvera je základom zdravého vzťahu, a preto je dôležité mať rešpekt voči súkromiu druhej osoby.

 

Snaží sa oddeliť vás od vašich priateľov a rodiny

Žiarlivky majú tendenciu izolovať vás od vašich blízkych. Chce, aby ste trávili čas iba s ňou a považuje vašich priateľov alebo rodinu za konkurenciu. Zdravý vzťah by mal podporovať spoločné záujmy a osobný rast, nie vás oddeľovať od dôležitých ľudí vo vašom živote.

 

Často vás obviňuje z nevernosti bez dôkazov

Takáto žena má sklon obviňovať vás z nevery, a to úplne bez opodstatnenia. Namiesto dôkazov sa riadi iba vlastnými podozreniami a citmi.

Vyjadruje svoju žiarlivosť agresívnym alebo manipulatívnym spôsobom

Žiarlivá partnerka dokáže byť manipulatívna, až agresívna. Takéto správanie môže mať dlhodobý vplyv na váš psychický a fyzický stav. Zneužívanie vašej lásky, emocionálne vydieranie a kontrola sú neprijateľné správanie v akomkoľvek zdravom a plnohodnotnom vzťahu.

 

Prejavuje extrémnu potrebu kontrolovať každý váš krok

Chce mať úplnú stopercentnú kontrolu nad vašim životom, rozhodnutiami a časom. Nezálží jej na tom, že sa cítite obmedzený a nemôžete mať žiadne vlastné nápady.

 

Ako sa vyrovnať s príliš žiarlivou partnerkou

 

Komunikujte: Otvorene sa rozprávajte o jej pocitoch a zároveň vyjadrujte aj svoje. Skúste sa sústrediť na pochopenie príčin žiarlivosti a spoločne hľadajte riešenia.

 

Ujasnite si hranice: Vytvorte si jasné hranice a stanovte, čo je pre vás akceptovateľné a čo nie. Dohodnite sa na vzájomnom rešpekte súkromia a individuálnych záujmov.

 

Podporujte dôveru: Ak vás neustále kontroluje, ukážte jej, že si dôverujete a že ste verný partner.

 

Podporte jej osobný rast: Pomáhajte jej identifikovať a riešiť príčiny žiarlivosti, podporujte jej sebavedomie a osobný rast.

IZVEDI KAJ SE SKRIVA POD MASKO...
Kot pravijo, knjige ne smeš soditi po platnicah. Razkrij tisto, kar res šteje. Razkrij osebnost! Spoznaj ljudi, prijatelje in ljubezen, še predno se vidita. Blindr je družabno in zmenkarsko omrežje z edinstveno priložnostjo srečanja preko zmenka na slepo.
Želim preizkusiti
Priporočamo
Komentarji
Priporočamo

Ta spletna stran uporablja piškotki in druge sledilne tehnologije za razlikovanje med napravami, prilagajanje storitev, analitične in statistične namene ter prilagajanje vsebine in prikazovanja oglasov. Nekaj informacije lahko uporabimo tudi za socialne medije, oglaševalske in analitične partnerje. Če boš še naprej uporabljal/a spletno stran, predvidevamo, da ustreza tvojim trenutnim nastavitvam. Nastavitve lahko kadar koli spremeniš v svojem brskalniku, kar pa lahko znatno zmanjša funkcionalnost naše spletne strani.