Blindr Blog
sk cz en
5 znakov, že s vami partner manipuluje
16/07/2023 - 10:10

Máte pocit, že s vami partner manipuluje? Týchto 5 znakov prezradí pravdu o vašom vzťahu.

Manipulácia sa prejavuje rôznymi spôsobmi a vedie k emocionálnemu vyčerpaniu a strate sebavedomia. Je preto veľmi dôležité rozpoznať hlavné znaky, vďaka ktorým ochránite seba a predídete deštruktívnemu koncu.

 

A aké sú to? Týchto 5 bodov vám okamžite napovie o tom, že sa váš partner snaží mať nad vami kontrolu.

 

Nevnímanie vašich hraníc

Manipulatívny partner často ignoruje vaše hranice a osobné obmedzenia. Neprejavuje rešpekt voči vašim potrebám a žiadostiam. Snaží sa vám vnucovať svoju vôľu a presvedčiť vás, že je to jediná správna cesta. Ak sa cítite nesvoji v tom, ako sa partner správa voči vašim hraniciam, je to znak manipulácie.

 

Ponižovanie a kritika

 Manipulatívny partner často používa ponižovanie, kritiku a manipulatívne komentáre na kontrolu a podriadenie vás. Snaží sa vás znížiť a znevažuje vaše pocity a názory. Týmto spôsobom si buduje svoju moc a snahu o kontrolu nad vami.

 

Izolácia od priateľov a rodiny

Manipulatívny partner často snaží izolovať vás od vašich priateľov a rodiny. Snaží sa vytvoriť si pocit, že ste závislí len od neho a že nemáte inú podporu a oporu. Týmto spôsobom sa snaží obmedziť váš prístup k alternatívnym názorom a opačnej perspektíve.

 

Manipulácia emóciami

 Manipulatívny partner často využíva vaše emócie a citlivé témy na to, aby dosiahol svoje ciele. Môže vás obviňovať, že ste zodpovední za ich negatívne pocity a viny. Snaží sa vás pocitovo vydierať a získať nad vami kontrolu pomocou manipulácie vašich emócií.

 

Vyhýbanie sa zodpovednosti

 Manipulatívny partner často vyhýba zodpovednosti za svoje činy a ich následky. Viniť vás za problémy vo vzťahu a odmieta akceptovať svoje chyby. Snaží sa vás presvedčiť, že všetko je vaša vina a že ste pre jeho manipulatívne správanie zodpovední vy.

 

Uvedomte si, že manipulácia vo vzťahu je nezdravá a ničivá. Ak rozpoznáte tieto znaky vo svojom vzťahu, je dôležité konať. Komunikujte so svojím partnerom o svojich obavách a hľadajte odbornú pomoc, ak sa manipulácia stáva pretrvávajúcim problémom.

 

Zdravý vzťah by mal byť založený na dôvere, rešpekte, komunikácii a spolupráci. Manipulácia nemá miesto v zdravom vzťahu a je dôležité konať na jej zastavenie.

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.