Blindr Blog
sk cz en
Kamarátstvo medzi mužom a ženou: Mýtus alebo realita?
10/04/2024 - 14:36

Je kamarátstvo medzi mužom a ženou iba dávny mýtus, alebo ho možno nájsť a prehlbovať? Poďme sa pozrieť na to, ako to v skutočnosti je.

Môžu byť muž a žena iba kamaráti? Niektorí si myslia, že pravý kamarátsky vzťah medzi opačnými pohlaviami je iba bájny mýtus. Iní zasa veria, že keď si to medzi sebou skutočne „upracete“, môžete mať plnohodnotný priateľský vzťah. Ako to teda v skutočnosti vlastne je? Kedy môžu byť muži a ženy naozaj iba kamaráti a kedy to už začína presahovať do niečoho viac?

 

Muž a žena nemôžu byť kamaráti, ak...

...je v hre sex

Pokiaľ sa tvárite ako kamaráti, no radi sa spoločne šantíte v posteli, je veľmi pravdepodobné, že váš vzťah skončí zle. Minimálne skončí. Ak si rozumiete ako osobnosti a ešte vám to klape aj v romantickej sfére, môže sa veľmi rýchlo stať, že sa jedna strana zamiluje a bude očakávať viac. Posteľným hrátkam s kamarátmi sa preto radšej vyhýbajte.

 

...majú nejasno v pocitoch

Neviete definovať svoje pocity a často vás premáha žiarlivosť, keď vidíš svoju kamarátsku spriaznenú dušu s niekým iným? V tom prípade je dobré zamyslieť sa nad tým, čo skutočne cítite. Ak pri pohľade na romantické spojenie vášho BFF cítite negatívne pocity, je veľmi pravdepodobné, že ide o viac ako o kamarátstvo.

 

...jedna strana miluje

Pokiaľ sa vaša kamarátka či kamarát otvorene priznal k tomu, že k vám niečo cíti, nie je možné držať vzťah na čisto priateľskej rovine. Ak by ste sa o to aj snažili, nebolo by to úprimné.

 

 

Muž a žena môžu byť kamaráti, ak...

 

...majú jasne stanovené hranice

Priateľstvo medzi mužom a ženou môže fungovať, ak obaja jasne stanovia hranice a rešpektujú ich. Pokiaľ si obaja uvedomujú, že romantické pocity nie sú v hre, môžu si užívať priateľstvo bez strachu z nežiaducich komplikácií.

 

...sú úprimní voči sebe navzájom

Dôležitým faktorom pre úspešné kamarátstvo medzi mužom a ženou je úprimnosť. Ak obaja priatelia dokážu otvorene hovoriť o svojich pocitoch, obavách a hraniciach, môžu si vytvoriť silné a dôveryhodné puto.

 

...rešpektujú svoje vzájomné vzťahy

Ak majú muž a žena v priateľstve partnerov, je nevyhnutné, aby boli všetky strany vzájomne ohľaduplné a rešpektovali ich vzťahy. To znamená, že nemôžu robiť nič, čo by mohlo ohroziť stabilitu alebo dôveru v existujúcich vzťahoch.

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.