Blindr Blog
sk cz en
Kedy je vhodný čas na nový vzťah po rozchode?
04/09/2023 - 21:34

Zaujíma vás, koľko času potrebujete na zotavenie po rozchode?

Rozchod je emočne náročným obdobím, ktoré môže na človeka doliehať ešte dlho po skončení vzťahu. V priebehu obdobia zotavovania si mnohí ľudia kladú otázku, koľko trvá zotavenie a kedy je ten správny čas na novú lásku.

Nájsť odpoveď nie je jednoduché, pretože každý človek prežíva rozchod inak a má individuálne potreby. V tomto článku si preto priblížime niekoľko faktorov, ktoré by ste mali zvážiť vtedy, pokiaľ máte pocit, že je najvyšší čas prestať byť opäť single.

 

Venovali ste dostatok času sebe?

Najdôležitejším krokom po rozchode je spraviť si čas na seba. Urobte si priestor na spracovanie svojich pocitov, premýšľajte o príčinách rozpadu vzťahu a vyhodnoťte, čo ste sa z tejto skúsenosti naučili. Myslite na to, že tento proces neabsolvujete za týždeň. Vyžaduje si priestor.

 

Viete čo hľadáte?

Ešte predtým, ako sa pustíte do nového vzťahu, musíte pochopiť, čo vlastne od neho očakávate. Je to len spoločnosť a zábava, alebo hľadáte vážny vzťah? Mnohí ľudia majú po rozchode tendenciu hľadať útočisko v novom vzťahu, aby zaplnili prázdnotu, ktorú po ex-partnerovi cítia. Je však dôležité byť emocionálne stabilní a vedeli jasne definovať, čo hľadáte, aby ste mohli investovať do nového vzťahu s realistickými očakávaniami.

 

Ste otvorený novým možnostiam?

Nezatvárajte dvere pred novými možnosťami. Ak sa objaví niekto nový, kto vás zaujme, nebojte sa prejaviť záujem, ale dávajte si pozor, aby ste nezačali nový vzťah iba preto, že ste osamelý. Dôležité je, aby ste sa cítili pripravený a schopný venovať novému partnerovi toľko, koľko si zaslúži.

 

Dokáže s novým partnerom komunikovať?

Ak sa rozhodnete začať nový vzťah, buďte úprimný a otvorený k svojim pocitom a skúsenostiam z minulosti. Komunikácia je kľúčom ku zdravému vzťahu, a ak máte nejaké obavy alebo nedôveru z minulosti, je dôležité o tom hovoriť s novým partnerom. Vytváranie pevných základov na otvorenej komunikácii je nevyhnutné pre budúci úspech vzťahu.

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.