Blindr Blog
sk cz en
Prečo je očný kontakt dôležitý na prvom rande?
15/03/2023 - 12:00

Vedeli ste, že očný kontakt je nesmierne dôležitý už na prvom rande? Poďme sa pozrieť na to, prečo.

Očný kontakt je silným komunikačným nástrojom a je obzvlášť dôležitý, keď vám ide o to, aby ste na prvom rande urobili dobrý dojem. Ukazuje nielen to, že vás partner zaujíma, a že vám záleží na tom, čo chce povedať, ale pomáha aj nadviazať dôveru a vybudovať vzťah. 

 

Ukazuje záujem a angažovanosť

Keď s partnerom nadviažete očný kontakt, je to jasný znak, že ste plne prítomný v danom okamihu a aktívne počúvate, čo hovorí. Táto úroveň angažovanosti a záujmu je nevyhnutná na vytvorenie pozitívneho a nezabudnuteľného prvého dojmu.

 

Buduje dôveru

Očný kontakt pomáha budovať dôveru. Umožňuje vám čítať výrazy toho druhého, vďaka čomu mu budete lepšie porozumieť.

 

Zlepšuje komunikáciu

Očný kontakt je základnou súčasťou efektívnej komunikácie. Po nadviazaní posielate neverbálny odkaz, že sa sústredíte na rozhovor a skutočne vás zaujíma, čo váš partner hovorí. 

 

Zvyšuje sebadôveru

Očný kontakt vám môže pomôcť cítiť sa počas prvého rande sebavedomejšie a lepšie sa ovládať. Udržiavaním očného kontaktu dávate najavo, že sa v rozhovore cítite pohodlne a sebaisto.

 

Pomáha zapamätať si detaily

Je pravdepodobnejšie, že si zapamätáte aj podrobnosti o jeho živote a osobnosti. Keď sa niekomu pozeráte priamo do očí, spracúvate o ňom viac informácií, čo vám môže pomôcť vybudovať si silnejšie spojenie a zapamätať si detaily, ktoré by ste si inak nezapamätali.

 

Hoci je očný kontakt dôležitým aspektom prvého rande, myslite na to, že silené dívanie do očí môže byť odstrašujúce a pôsobiť agresívne. Je dôležité nájsť rovnováhu a nadviazať taký očný kontakt, ktorý je prirodzený a príjemný pre obe strany.

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.