Blindr Blog
sk cz en
Prečo je prvá láska taká úžasná?
28/12/2017 - 16:49

Motýle v žalúdku. Magické očakávanie prvého bozku. Nekonečné minúty do stretnutia. Urputný tlkot srdca v okamihu, keď stojí oproti vám...

To sú tie úžasné spomienky na prvú lásku, ktoré sa z mysle nikdy nestratia. Všetko bolo nové, čarovné, emotívne. Na krásne momenty si spomíname do najmenších detailov, naopak, tie horšie vytesňujeme z mysle. Prečo pekné spomienky na prvú lásku nosíme v pamäti ako živé stále?

 

1.      Prvá láska? S ničím sa nedá porovnať
Milovali ste naplno, bez strachu zo zlomeného srdca. Tým, že ste nemali žiadne negatívne zážitky so sklamaním, ničoho ste sa nebáli, citom ste sa celkom otvorilili. Nemali ste s čím porovnávať – aj preto ste s takou vášňou očakávali prvý bozk či prvý sex. O svojej láske ste nemali žiadne pochybnosti, celkom ste sa jej oddali. Vo vašej mysli je spomienka na prvú lásku uložená ešte o čosi krajšie, než aká bola v skutočnosti. Rokmi totiž mozog negatívne skúsenosti výrazne potláča, naopak, tie pekné sa tlačia do popredia.

 

2.      Aj hormóny robia svoje
„Predávkovanie“ hormónmi šťastia urobili svoje. Mladý človek celkom netuší, čo sa s jeho telom deje. Pociťuje len nástojčivú túžbu, ošiaľ, poblúznenie – presne o to sa v značnej miere starajú práve hormóny, ktorá sa masívne vyplavujú do krvi v období puberty.

 

3.      Ego rástlo
To, že ste sa niekomu tak veľmi páčili, že vaše city boli opätované spôsobilo nárast sebavedomia. Cítili ste sa milovaná, krásna, obdivovaná. Mohla za to práve prvá láska, ktorá vám to všetko dopriala v maximálnych dávkach. A také pocity sú natoľko príjemné, že pretrvávajú.

 

Zdroj: www.rd.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.