Blindr Blog
sk cz en
5 znakov, že s vami partner manipuluje

Máte pocit, že s vami partner manipuluje? Týchto 5 znakov prezradí pravdu o vašom vzťahu.

Manipulácia sa prejavuje rôznymi spôsobmi a vedie k emocionálnemu vyčerpaniu a strate sebavedomia. Je preto veľmi dôležité rozpoznať hlavné znaky, vďaka ktorým ochránite seba a predídete deštruktívnemu koncu.

 

A aké sú to? Týchto 5 bodov vám okamžite napovie o tom, že sa váš partner snaží mať nad vami kontrolu.

 

Nevnímanie vašich hraníc

Manipulatívny partner často ignoruje vaše hranice a osobné obmedzenia. Neprejavuje rešpekt voči vašim potrebám a žiadostiam. Snaží sa vám vnucovať svoju vôľu a presvedčiť vás, že je to jediná správna cesta. Ak sa cítite nesvoji v tom, ako sa partner správa voči vašim hraniciam, je to znak manipulácie.

 

Ponižovanie a kritika

 Manipulatívny partner často používa ponižovanie, kritiku a manipulatívne komentáre na kontrolu a podriadenie vás. Snaží sa vás znížiť a znevažuje vaše pocity a názory. Týmto spôsobom si buduje svoju moc a snahu o kontrolu nad vami.

 

Izolácia od priateľov a rodiny

Manipulatívny partner často snaží izolovať vás od vašich priateľov a rodiny. Snaží sa vytvoriť si pocit, že ste závislí len od neho a že nemáte inú podporu a oporu. Týmto spôsobom sa snaží obmedziť váš prístup k alternatívnym názorom a opačnej perspektíve.

 

Manipulácia emóciami

 Manipulatívny partner často využíva vaše emócie a citlivé témy na to, aby dosiahol svoje ciele. Môže vás obviňovať, že ste zodpovední za ich negatívne pocity a viny. Snaží sa vás pocitovo vydierať a získať nad vami kontrolu pomocou manipulácie vašich emócií.

 

Vyhýbanie sa zodpovednosti

 Manipulatívny partner často vyhýba zodpovednosti za svoje činy a ich následky. Viniť vás za problémy vo vzťahu a odmieta akceptovať svoje chyby. Snaží sa vás presvedčiť, že všetko je vaša vina a že ste pre jeho manipulatívne správanie zodpovední vy.

 

Uvedomte si, že manipulácia vo vzťahu je nezdravá a ničivá. Ak rozpoznáte tieto znaky vo svojom vzťahu, je dôležité konať. Komunikujte so svojím partnerom o svojich obavách a hľadajte odbornú pomoc, ak sa manipulácia stáva pretrvávajúcim problémom.

 

Zdravý vzťah by mal byť založený na dôvere, rešpekte, komunikácii a spolupráci. Manipulácia nemá miesto v zdravom vzťahu a je dôležité konať na jej zastavenie.

FIND OUT WHAT'S UNDER THE MASK...
As they say, do not judge the book by the cover. Reveal what is really important. Reveal the character! Meet people, new friends and love, first even without seeing each other's face. Blindr is a social and dating network with a unique opportunity to meet via online blind date.
I want to try it out
Recommended
Comments
Recommended

This site uses cookies and other tracking technologies to differentiate between devices, personalize service, analytical and statistical purposes and customize content and ad serving. Some information can also be provided to our social media, advertising and analytics partners. If you continue to use the site, we assume it suits your current settings. You can change your settings at any time in your browser, which will significantly reduce the functionality of our site.