Blindr Blog
sk cz en
Prečo ženy podvádzajú?

Aj keď sú ľudia väčšinou monogamní, platí to len posledných 1000 rokov. Psychoanalytička a spisovateľka Esther Perelová uvádza, že podľa dát, ktoré si zozbierala sa počet vydatých žien, ktoré uvádzajú, že boli neverné zvýšil od roku 1990 o 40 %. Na druhej strane, percento neverných ženatých mužov sa v posledných rokoch nijako významne nezmenilo. Čo je za touto zmenou, ktorá zvýšila počet afér zo strany manželiek? Nevera v manželstve bola predsa vždy v minulosti predovšetkým „parketou“ mužov.

Odpoveď na túto otázku môžeme hľadať aj vo fakte, že ženy sa odpradávna dožívali oveľa vyššieho veku ako muži. Platilo to aj v časoch, keď muži chodili do pralesov loviť mamuty a prehrali v boji o korisť. V minulosti prišli ženy často o svojich druhov  aj vo vojnách či chorobách.

 

Aj v súčasnosti platí, že ženy sa dožívajú vyššieho veku ako muži. Existuje preto teória, ktorá zdôvodňuje neveru u žien ako pudovo orientovanú. Žena cíti potrebu hľadať nového ochrancu pre seba a svoje deti,  a preto hľadá vo svojom okolí vhodné alternatívy.

 

Zdroj: www.pexels.com

 

Podľa daily.star.uk je za ženským podvádzaním genetika. Nedávna štúdia s takmer dvomi stovkami mužov a žien, vedená výskumníkmi z Binghamton University ukázala, že polovica všetkých ľudí nosí v sebe gén, kvôli ktorému majú väčšie sklony k nevere. Vedúci výskumu Justin Garcia tvrdí, že tí, ktorí majú v sebe gén DRD4 "majú častejšie nezáväzný sex, vrátane rôznych afér". No, je to zaujímavý dôvod, ale asi veľmi ťažko obhájiteľný.

 

Na druhej strane podľa antropologičky Heleny Fisherovej z Rutgerskej Univerzity 34 % žien, ktoré podvádzali, zároveň tvrdili, že sú v ich manželstve šťastné alebo dokonca veľmi šťastné.

 

Podľa vedcov skúmajúcich dôvody pre ženskú neveru majú ženy aféry v období ich najväčšej zraniteľnosti alebo veľkých životných zmien, ako je napr. odchod detí na vysokú školu alebo pri strate zamestnania. Aféra je pre nich formou úniku a hľadania komfortu.

 

 

Ďalším častým dôvodom je nespokojnosť v manželstve. Nevera je tak krikom o pomoc. Mnoho partnerských kríz sa vyrieši v manželskej poradni. No sú ženy, ktoré pred partnerom odhalia svoju neveru ako dôkaz o tom, ako veľmi boli nešťastné a nedocenené. Odhalením svojho zlyhania tak očakávajú, že si partner uvedomí, že si ich nedostatočne všímal a prehodnotí svoje správanie k nim.

 

Kým teda podľa vedcov muži najviac podvádzajú ženy najmä pre fyzické dôvody – ako je nedostatok sexu alebo sexuálne vyžarovanie inej ženy, u žien je to inak. Ak podvádzajú, je to najmä pre emócie.

 

Ilustračný obrázok:

Zdroj: www.pxhere.com

FIND OUT WHAT'S UNDER THE MASK...
As they say, do not judge the book by the cover. Reveal what is really important. Reveal the character! Meet people, new friends and love, first even without seeing each other's face. Blindr is a social and dating network with a unique opportunity to meet via online blind date.
I want to try it out
Recommended
Comments
Recommended

This site uses cookies and other tracking technologies to differentiate between devices, personalize service, analytical and statistical purposes and customize content and ad serving. Some information can also be provided to our social media, advertising and analytics partners. If you continue to use the site, we assume it suits your current settings. You can change your settings at any time in your browser, which will significantly reduce the functionality of our site.