Blindr Blog
sk cz en
6 pravidiel efektívnej hádky
30/04/2020 - 17:24

Hádka nemusí byť len zlá. Ako docieliť efektívnu hádku?

Každý z vás sa už určite niekedy s niekým pohádal. Mohlo sa stať, že ste sa už potom nerozprávali, alebo ste si to vyjasnili a všetko bolo okej. Odborníci hovoria, že hádka nemusí skončiť iba zle. Ako teda predísť tomu najhoršiemu?

1. Nevnucujte svoj názor

Tento bod je naozaj veľmi dôležitý. Každý môže mať vlastný názor a je len na vás, či ho naozaj rešpektujete. Musíte pochopiť, že aj keď stále dookola niekomu hovoríte svoj názor, nemusí ho prijmúť. 

2. Uvedomte si, že nie vždy máte pravdu

Možno to môže byť náročné si uvedomiť, no nie vždy máte pravdu. Je ľudské a normálne sa mýliť a vaša polovička sa vám za to určite nebude smiať. Avšak, ak budete neustále opakovať tú vašu pravdu, budete pôsobiť ako hlupák.

3. Počúvajte

Snažte sa počúvať svojho partnera a vypočuť si jeho verziu príbehu. Môže byť rozdielna od tej vašej, no nakoniec možno zistíte, že to vôbec nebolo tak, ako ste si mysleli. Je dôležité, aby ste si situácu vysvetlili.

4. Pred hádkou si VŽDY overte fakty

Kamarátka vám povedala, že ho videla s nejakou inou? To je fajn, že máte také kamarátky, no je to naozaj pravda? Videla mu vôbec do tváre? Je dobré si ešte pred hádkou overiť informácie. Nakoniec zistíte, že ten muž nebol váš frajer ale niekto úplne iný. 

5. Nehádajte sa v rozčúlenosti

Pokiaľ ste poriadne nahnevaný na svojho partnera, počkajte, pokiaľ vychladnete a až potom sa s ním porozprávajte. V záchvate hnevu by ste mohli povedať zlé veci, ktoré by ste ani nemysleli vážne a potom by vás to mrzelo.

6. Nevyťahujte podpásovky

V hneve taktiež môžete vytiahnuť veci, ktoré ste už dávno partnerovi odpustili. Môžu to byť jeho chyby alebo veci, ktoré urobil nesprávne. Partnera by to určite zabolelo, keby ste vytiahli vec, o ktorej si myslel, že je vyriešená.

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.