Blindr Blog
sk cz en
Ako prekonať rozchod
30/10/2017 - 19:47

Možno ste dospeli do bodu, kedy začínate rozmýšľať o budúcom vzťahu. No ak vás stále ťaží emocionálne „bremeno“ s názvom ex, tak je ťažké zabudnúť na minulosť a pohnúť sa ďalej.
Vzťah na nás môže mať vplyv ešte aj dlho po jeho skončení. Môže byť ťažké pripustiť, že niečo, čo kedysi bolo naozaj veľkou časťou vášho života, sa teraz stáva spomienkou. Podobne aj nevyriešené otázky môžu sťažiť prijatie, že tento vzťah sa skončil. Je tiež oveľa ťažšie odpojiť sa od bolestivých upozornení minulosti: stačí sa prihlásiť na Facebook a vidieť aktualizácie alebo fotky od ex. To vo vás následne vo vašom srdci opäť vyvoláva už známe pocity smútku, bolesti, bezmocnosti... Nastáva však čas, kedy musíme prijať, že je to nadobro preč a mali by sme sa začať tešiť z toho, čo ešte len príde.
 
1.     Hovorte o tom, ako sa cítite.
Pravdepodobne budete mať pocity popierania, hnevu, prázdnoty a smútku. To je všetko úplne normálne a môžete dokonca zistiť, že niektoré z týchto emócií zažijete niekoľkokrát. Pravdou je, že to, ako niekto reaguje na koniec vzťahu, je pre každého z nás iné. Neexistuje správny alebo nesprávny spôsob, ako to urobiť. Dôležité je, aby ste všetkému dopriali dostatok času, ktorý potrebujete na to, aby ste sa cítili lepšie. Veľmi vám pomôže, keď sa s týmto všetkým vyspovedáte blízkej osobe. Nielenže vás v týchto ťažkých časoch podrží, ale sa vám aj veľmi uľaví. 
 
2.     Preč s hnevom
Jednou z najťažších vecí po ukončení vzťahu je hnev. Môže to byť ľahké uviaznuť v hádkach, že kto je na vine a nekonečne spochybňovať, kto urobil čo, čo mohlo byť urobené inak a kto sa cítil horšie. Ale takýto druh myslenia vás bude iba viac a viac ničiť. Aj keď to nie je vždy jednoduché, je oveľa užitočnejšie zamerať sa na to, čo vo vzťahu chýbalo. Nejde o rozhodnutie o tom, kto bol správny a kto ten zlý, ale reálne o tom, čo sa stalo a prečo sa to stalo. Premýšľajte o varovných znameniach, ktoré ste pravdepodobne ignorovali. Vďaka tomuto budete do budúcna vedieť čomu sa máme vyvarovať a čo by potenciálne (ne)mohlo vás vzťah ohroziť alebo zničiť.
 
3.     Objavte svoju vnútornú slobodu
Keď sa konečne prestanete zaoberať otázkami, prečo to skončilo, kvôli komu to skončilo a podobne, tak vo vašom vnútri nadobudnete pocit slobody. Konečne si vydýchnete s tým, že je to už za vami. Zacítite príliv príjemných emócií z okolia, ktoré ste možno kvôli hnevu a smútku ignorovali. Dodá vám to viac energie a vy sa môžete sústrediť na vaše plány do budúcnosti
 
Nepochybne je rozchod dvoch ľudí ťažký. Lenže najhoršia vec, ktorú môžete urobiť je, že ostanete na jednom mieste a budete sa len ďalej trápiť nad niečim, čo už je dávno preč. Preto skúste načerpať vnútornú silu a odrazte sa ďalej a užívajte si život. Pretože ho máme len jeden
POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.