Blindr Blog
sk cz en
Počúvajte priateľov!
27/01/2018 - 22:44

Nie je riešenie zavrieť za priateľmi dvere, keď vám brnkajú na citlivú strunu. Naopak. Všímajte si, ktoré struny máte citlivé.

Samozrejme, nie je to v poriadku, keď hocikto brnkne na vašu citlivú strunu, s tým, že vie, ako vám ublíži. Nie je v poriadku ani dávať rady druhým, keď sami si poradiť neviete. Najlepší priateľ je ten, kto je oporou. Vypočuje si príbeh a podá nestranný názor. Aj vy sa o to snažte – minimálne nerobiť druhým to, čo nechcete, aby druhí robili vám. Cibrite si tieto vlastnosti, chcite byť najlepšou priateľkou, človekom, ktorého budú druhí s radosťou vyhľadávať.

A keď máte nejaký problém vy a priatelia to s vami myslia dobre, počúvnite ich. Najlepšie je mať pohľad z troch strán. „Nemohla som sa rozísť s frajerom a všetkým priateľom som s tým už dobre pila krv. Oni mali od toho problému odstup, vedeli, že je tam jediné možné riešenie – rozchod. No ja som si ich odporúčania vysvetľovala ako závisť, taká som bola hlúpa,“ hovorí 23-ročná Kristína. Zdúvala sa, vybuchovala, rozchádzala sa s priateľom a znovu schádzala…

„Mala som ich počúvnuť už oveľa skôr,“ zhodnotila. Hrozilo jej, že pre svoju prchkú povahu o všetkých príde. „Ja už som akoby dopredu vedela, čo mi kto napíše a keď brnkli na citlivú strunu, bola som veľmi drzá, urážala som ich, oni strácali trpezlivosť,“ povedala ďalej. Zmenilo sa to až potom, keď ju dve kamarátky vzali spolu na kávu a dali jej poriadne „kvapky“. O tom, ako sa rýpe v problémoch, ako si ich hľadá, akoby ich nebolo dosť a podobne.

Najskôr mala tendenciu uraziť sa, čo sa aj stalo. Keď však prišla domov, všetko si znova zrekapitulovala a uznala, že mali pravdu. „Človek sa skutočne mení,“ myslí si žena, ktorá sa pred očami priateľov menila. „Nechcela som o nich prísť, boli sme taká partia, za každú srandu. A tým, že som ich počúvla, všetko sa začalo meniť k lepšiemu.“

 

Zdroj: www.rd.com

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.