Blindr Blog
sk cz en
Varovné "red flags", ktoré spozorujete už na začiatku vzťahu
13/04/2023 - 15:51

Aj vy ste na začiatku vzťahu objavili varovné signály, tzv. "red flags"? Tieto veci si všimnite okamžite.

Red flags sú veľmi dobrá pomôcka, ktorá nám môže ušetriť kopec problémov, a to ešte na začiatku vzťahu. Tieto varovné signály vám jasne naznašia, že váš potenciálny partner nie je taký, aký sa na prvý pohľad zdá. Je preto veľmi dôležité naučiť sa rozpoznávať tieto red flags, aby ste si ušetrili zlomené srdce, vyhli sa negatívnym pocitom a dokázali nájsť harmóniu a rovnováhu. A aké „flags“ sú to? Poďme sa na ne pozrieť. 

Nedostatok dôveryhodnosti

Jeden z najväčších red flags je nedostatok dôveryhodnosti. Ak váš nový partner často klame alebo sa zdá, že nerieši pravdivosť vecí, ktoré hovorí, môže to byť varovné znamenie. Dôvera je dôležitá súčasť každého zdravého vzťahu, preto je dôležité zvážiť, či chcete pokračovať v takomto vzťahu.

 

Nezodpovednosť

Ďalším red flagom je nezodpovednosť. Ak si váš partner neplní záväzky a nie je spoľahlivý, môže to byť zdrojom frustrácie a problémov v budúcnosti. Ak sa zdá, že vaša polovička neberie svoje povinnosti vážne, zvážte, či chcete mať s takým človekom vzťah.

 

Kontrola

Kontrola je tiež varovným znamením. Pokiaľ sa váš partner snaží kontrolovať, kedy sa s niekým stretávate, čo robíte a s kým komunikujete, je to jasný znak nezdravého vzťahu. Vzťah by mal byť založený na dôvere a rešpektovaní druhej osoby, a nie na kontrole a manipulácii.

 

Neustále kritizovanie

Váš partner vás neustále kritizuje alebo sa na vás sťažuje? Okamžite ruky preč. Kritizovanie by malo byť konštruktívne a zamerané na zlepšenie, nie na útok. Ak je vaša polovička neustále nespokojná s tým, kým ste, zvážte, či to nie je zdrojom príliš veľa stresu a úzkosti.

 

Neúcta k vašim hraniciam

Posledným red flagom je neúcta k vašim hraniciam. Ak váš partner nerešpektuje vaše hranice, napríklad tým, že vás núti robiť veci, ktoré nechcete, alebo ignoruje vaše priania, môže to byť veľký problém. Vzťah by mal byť založený na tolerancii druhej osoby a vaša polovička musí rešpektovať vaše hranice a byť ochotná s nimi pracovať.

POZNEJ CO JE POD MASKOU...
Jak se říká, nesuď knihu podle obalu. Poznej to, co je opravdu důležité. Poznej charakter! Seznam se s lidmi, novými přáteli a láskou, i bez toho, abyste se hned viděli. Blindr je seznamovací sociální síť s jedinečnou možností seznámit se přes online rande na slepo.
Chci to vyzkoušet
Komentáře
Doporučujeme

Tato stránka využívá cookies a jiné technologie sledování na rozlišení jednotlivých zařízení, na individuální nastavení služeb, analytické a statistické účely a pro přizpůsobení zobrazení obsahu a reklam. Některé informace mohou být poskytnuty i našim partnerům v oblasti sociálních médií, inzerce a analýzy. Pokud budeš pokračovat v používání stránky, předpokládáme, že ti vyhovuje aktuální nastavení. Nastavení si můžeš kdykoliv změnit ve svém prohlížeči, čímž však výrazně omezíš funkčnost našich stránek.